Virksomhedsoverdragelse

Virksomhedsoverdragelse: Alt du behøver at vide

Virksomhedsoverdragelse, køb og salg af virksomhed, generationsskifte – der er flere betegnelser for en virksomhedsoverdragelse, men fælles for dem er, at det altid er en stor beslutning både for sælger og køber.

Derfor er det vigtigt, at processen helt fra begyndelsen er struktureret og planlagt bedst muligt. Det skaber tryghed og sikrer, at der ikke begås fejl i forbindelse med overdragelsen.

Hvad skal man være opmærksom på, når man overvejer en virksomhedsoverdragelse?

Når man overvejer en virksomhedsoverdragelse, er der flere ting, man bør være opmærksom på. Først og fremmest er det vigtigt at have styr på virksomhedens økonomi og dennes markedsværdi. Det kan være en god idé at få en vurdering af virksomheden i samarbejde med en af Advokatgruppens advokater med speciale i virksomhedsoverdragelser.

Derudover er det vigtigt at have en klar plan for, hvordan overdragelsen skal foregå. Herunder hvilke vilkår der skal gælde for købet, og hvordan betalingen skal ske. Det kan være en god idé at få hjælp fra en erfaren advokat. Her kan udarbejdes en overdragelsesaftale, der sikrer, at både køber og sælger er beskyttet.

En anden vigtig ting at være opmærksom på er eventuelle skattemæssige konsekvenser af overdragelsen. Det kan være en god idé at søge rådgivning fra en skatteekspert. En ekspert er med til at sikre, at man ikke ender med at betale unødvendigt meget i skat.

Ydermere er det vigtigt at være opmærksom på, at der i forbindelse med virksomhedsoverdragelser skal tages stilling til virksomhedens medarbejdere. Der er en række forhold du skal være opmærksom på, såfremt du køber en virksomhed. Det gælder blandt andet regler om udarbejdelse af ansættelseskontrakter, forhandlingspligt, overenskomst og regler om medarbejdernes afskedigelsesbeskyttelse. Det kan du læse mere om lige her.

Endelig er det vigtigt at have en god kommunikation med både køber og sælger. Herved undgår man misforståelser og konflikter under processen. Det kan være en god idé at have en advokat eller mediator med til møderne. På denne måde sikres en god dialog.

Alt i alt er det vigtigt at være godt forberedt og have styr på alle aspekter af virksomhedsoverdragelsen, for at sikre en succesfuld og problemfri proces.

Uvildig rådgivning fra en advokat

Advokatgruppen har siden 1987 bistået utallige klienter med virksomhedsoverdragelser af stort set alle typer af virksomheder, lige fra den lokale døgnkiosk til store, internationale virksomheder.

Modsat andre aktører på markedet, har vi som uafhængige advokater netop de rette kompetencer samlet i ét hus og er klar til at hjælpe jer trygt igennem hele forløbet. Vi har et naturligt fokus på den juridiske ”due diligence”, hvor vi også kan bidrage med det nødvendige fokus på regnskabsmæssige, skattemæssige, IT- og markedsføringssmæssige forhold.

I denne sektion kan du læse mere om virksomhedsoverdragelsens forløb. Find følgende tekster i venstre side:

  • Generationsskifte
  • Køb og salg af virksomhed

Har du brug for hjælp?

Overvejer du at sælge dit selskab? Eller er du interesseret i at købe en virksomhed? Så kan det være en god idé at søge professionel rådgivning fra en af vores erfarne advokater. En virksomhedsoverdragelse kan være en kompleks proces med mange juridiske, skattemæssige og ansættelsesmæssige aspekter, som det kan være svært at navigere i på egen hånd.

Advokatgruppen har mange års erfaring med at rådgive både købere og sælgere i forbindelse med virksomhedsoverdragelser. Vi kan hjælpe med alt fra udarbejdelse af overdragelseskontrakter , due diligence undersøgelser og håndtering af ansættelsesforhold.

Du er meget velkommen til at kontakte én af vores specialistadvokater for en uforpligtende snak. Første opkald er altid gratis! Ring til os på 70 10 13 30 eller udfyld kontaktformularen her på siden.

selskabsret advokat advokathjælp til oprette selskab opret cvr generationsskifte aarhus horsens fredericia
Gratis opkald
Få advokathjælp til din sag
Ja tak!