Persondata

Vi er alle i kontakt med persondata hver eneste dag – det er jeres virksomhed også

Persondataforordningen fra EU om beskyttelse og behandling af persondata trådte i kraft den 25. maj 2018. Forordningens formål er at bringe beskyttelsen og behandlingen af persondata i EU op på et højt, ensartet niveau.

Hvad er persondataforordningen?

Det fremgår af forordningen, at den indeholder væsentlige opstramninger mht. krav til virksomheders kendskab til og behandling af persondata, datasikkerhed, tildeling af rettigheder til de personer, hvis data er registreret, indberetning ved sikkerhedsbrud, dokumentation for overholdelse af forordningen samt sanktioner. Samtidig lægger forordningen op til, at mindre virksomheder kan undtages fra nogle af kravene.

Mange at forordningens bestemmelser er meget generelt formuleret. På trods af den ny persondatalov og en række præciserende vejledninger fra Datatilsynet er praktisk implementering af reglerne stadig en udfordring i mange virksomheder.

Gratis vurdering af din sag

Det kan virke forvirrende at tage stilling til persondataforordningen. Men muligvis er det ikke så omfattende, som du tror – du er velkommen til at ringe. Mød vores venlige advokater her.

 

Eva Kaya GDPR ret advokat
Gratis opkald
Få advokathjælp til din sag
Ja tak!