Boligadvokat

Her kan du læse om, hvorfor det altid er en god ide at bruge en erfaren boligadvokat, når du skal købe eller sælge fast ejendom for juridisk rådgivning. Kontakt os i dag for en gratis uforpligtende samtale og sikre, at de aftalte handelsvilkår er til din fordel.

boligadvokat horsens aarhus fredericia få hjælp til bolig køb og salg boligrådgivning

Skal du købe eller sælge din bolig?

Hvis du skal sælge eller købe hus, lejlighed, sommerhus eller anden bolig, kan du med fordel gøre brug af en boligadvokat, der kan hjælpe dig med at skabe overblik over processen. Din boligadvokat vil bl.a. gennemgå dokumenter vedrørende købet eller salget af din bolig, og advokaten har hele tiden øje for, at du skal komme bedst muligt igennem forløbet.

Hvornår skal jeg kontakte en boligadvokat?

Hvis du ikke har prøvet at købe eller sælge en fast ejendom før, kan det være svært at vide, hvornår det rette tidspunkt er i forhold til at kontakte en erfaren boligadvokat. Generelt anbefaler vi, at du kontakter boligadvokaten, inden købsaftalen bliver underskrevet, så advokaten kan gennemgå købsaftalen.. På den måde kan du sammen med din boligadvokat sikre, at købsaftalen indeholder et gyldigt advokatforbehold, så du kommer godt fra start.

 

Advokatforbehold i købsaftalen

Selvom det kan virke som en ekstra udgift at inkludere et advokatforbehold ved en boligahandel, kan det i sidste ende spare dig for penge og besvær. En erfaren boligadvokat vil kunne undersøge ejendommen grundigt og afdække eventuelle skjulte fejl eller mangler, som ellers kunne føre til store økonomiske tab for dig som køber.

Et advokatforbehold giver også mulighed for at trække sig fra handlen, hvis boligadvokaten finder noget, der ikke stemmer overens med de oplysninger, der er givet i salgsopstillingen. Dette kan være alt fra skjulte skader på ejendommen til manglende dokumentation for ejendommens juridiske status.

Advokatforbehold

Hvordan kan en boligadvokat hjælpe?

En erfaren boligadvokat vil også kunne hjælpe dig med at forhandle med sælger og ejendomsmægler, hvis der opdages nogle problemer med ejendommen. Dette kan omfatte at få sælger til at betale for reparationer eller at få sælger til at give dig en reduktion i købsprisen.

Det er vigtigt at vælge en erfaren og pålidelig boligadvokat, da det er vigtigt at føle sig tryg og sikker under hele bolighandlen. Det er også vigtigt at sørge for, at boligadvokaten er tilgængelig og hurtigt kan reagere på eventuelle spørgsmål eller bekymringer, du måtte have undervejs i processen.

At inkludere et advokatforbehold er en god investering, da det giver dig den bedst mulige beskyttelse og ro i sindet når du køber en bolig. Det er vigtigt at tage sig tid til at undersøge dine muligheder og vælge den rette boligadvokat, der kan hjælpe dig med at gennemføre en sikker og problemfri bolighandel.

Dygtig boligadvokat

Hvad hjælper boligadvokaten med, når du har underskrevet købsaftalen?

Boligadvokaten gennemgår alle dokumenterne på en grundig og struktureret måde, og vil bl.a. forholde sig til følgende:

  • Et boligkøb er en stor mundfuld. Også økonomisk. Derfor undersøger advokaten boligens pris i forhold til området, samt rådgiver dig om mulighederne for kurssikring. Derudover tager boligadvokaten også et finansieringsforbehold, og koordinerer samtidig med din bank med henblik på at få købet godkendt. Typisk vil man kunne opnå 80 % realkreditbelåning ved køb af fast ejendom dog kun 75 % ved køb af sommerhuse.
  • Boligadvokaten gennemgår tilstandsrapporten, el-rapporten og energimærket samt sikre, at betingelserne for at benytte Huseftersynsordningen er opfyldt. Der ydes rådgivning omkring valg af ejerskifteforsikring og evt. særlige forbehold i forsikringspolicen, som du skal være opmærksom på.
  • Tingbogen gennemgås og kontrolleres for eventuelle udlæg. Servitutter, der har betydning for ejendommens anvendelse, gennemgås og drøftes. Langt de fleste servitutter er helt sædvanlige, men de kan i visse tilfælde indeholde meget væsentlige bestemmelser. I så fald drøfter boligadvokaten med dig, om det giver anledning til, at handlen skal annulleres.
  • Ejendomsdatarapporten indeholder en række væsentlige oplysninger omkring ejendommen og den gældende lokalplan. Ved en gennemgang af rapporten har boligadvokaten særligt fokus på oplysninger om eventuelle olietanke, jordforurening og om der er utinglyst gæld til kommunen.
  • Endelig hjælper boligadvokaten med tinglysning af skøde og udarbejdelse af refusionsopgørelse. Skødet underskrives med MitID.

Hvad koster en boligadvokat?

En af de vigtigste overvejelser, når du skal købe en bolig, er, hvad det koster at bruge en boligadvokat. En boligadvokat kan være en god investering i forbindelse med din bolighandel, da de kan hjælpe med at sikre, at alt er i orden før du skriver under på købsaftalen.

At få en boligadvokat til at gennemgå og kontrollere handlens dokumenter og dermed gennemgå købsaftalen er billigere, end du tror. Et typisk forløb, hvor boligadvokaten er med fra købsaftalens underskrift og frem til nøglerne udleveres, koster kr. 8.500 inkl. moms. Med i prisen hører også udarbejdelse og tinglysning af skøde samt udarbejdelse af refusionsopgørelse. Desuden får du bistand i forbindelse med underskrivningen af købsaftalen.

At bruge en boligadvokat kan være en god investering, da de kan hjælpe med at sikre, at alt er i orden før du underskriver.

Kontakt os allerede i dag, så tager vi en indledende snak om din situation. Det koster ikke noget. Og du får altid en fast pris, inden vi går i gang.

Du kan læse mere om prisen på en boligadvokat her.

Advokatgruppen er med dig fra start til slut

En boligadvokat kan være både sælgers advokat og købers advokat, og advokaten varetager dine interesser og sikrer dig samtidig en god og tryg bolighandel.

Advokatgruppen kan både hjælpe dig med et boligkøb af nyt hus, en ejerlejlighed eller andre former for bolig. Læs mere om de forskellige boligtyper ved at klikke her.

Vi hjælper dig, så du får den bedste bolighandel. Det er i mange tilfælde godt givet ud at have en boligadvokat. En boligadvokat med mange års erfaring kan hjælpe dig gennem en tryg bolighandel.

Det sikrer dig, du kommer godt igennem dit boligkøb, når du har en boligadvokat, der gennemgår både købsaftalen, andre dokumenter og udarbejder skødet mm.

Boligadvokat huskøb

Boligadvokat til salg af bolig

Det kan være relevant for en sælger at få en boligadvokat til rådgivning omkring salg af bolig.

Boligadvokaten vil være din samarbejdspartner i hele forløbet. En advokat hjælper dig med de juridiske aspekter af din bolighandel. Det vil sikre dig en tryg handel og sikre, at der ikke opstår uventede ting. Boligadvokaten vil rådgive dig i hele forløbet fra start til slut.

En ejendomshandels forløb for en sælger kan være forskellig fra salg til salg. Typisk starter det med, at du indsender alle papirer til os. Derefter afholder vi et møde, hvor vi gennemgår betingelserne for købsaftalen. Når ejendomsmægleren er informeret, forhandles en købsaftale på plads. Derefter orienteres bank og realkreditinstitut.

Når finansiering er på plads, vil der blive oprettet et skøde. Skødet skal underskrives og derefter tinglyses. Der sker tinglysning af skødet og eventuelle pantebrev og transporter. Derefter udarbejdes en refusionsopgørelse.

For en sælger, der ønsker at foretage selvsalg, det vil sige salg uden ejendomsmægler, er det også relevant at have en boligadvokat. Da boligadvokaten kan være din samarbejdspartner ved salget og sikre, at der ikke kommer ubehagelige overraskelser. Du kan læse mere om selvsalg nedenfor.

Boligadvokat ved selvsalg

Der er flere fordele ved et selvsalg. Ved et selvsalg kan du vælge at nøjes med at have en boligadvokat til at hjælpe dig med udarbejdelse af købsaftalen og have styr på salgsprocessen.

I et selvsalg kan du selv frit styre salgsprocessen, salgsopstilling, fremvisning og markedsføring.

Der er flere økonomiske besparelser ved, at man slipper for at betale mægler salær. Du kan nøjes med en boligadvokat som din eneste rådgiver. Derudover styrer du selv hele processen. Det er derfor flere fordele ved at foretage selvsalg.

De ulemper, der kan være forbundet med selvsalg, er, at det kræver tid at foretage salget. Du skal selv have styr på dokumenterne. Det kan en boligadvokat også hjælpe dig med. Derudover skal du selv aktualisere handlen, og du skal selv stå for markedsføring af ejendommen.

Du skal også være opmærksom på, at nogle købere vil se det som en fordel, at det er et selvsalg. Hvor andre ikke vil se det som en fordel.

Nogle købere kigger kun på boligportaler og hjemmesider for ejendomsmæglere, og derfor kan det være de overser din bolig.

Der er derfor flere forhold, du skal være opmærksom på ved selvsalg.

En boligadvokat kan klart anbefales ved selvsalg, da advokaten vil kunne hjælpe med at have overblikket og hjælpe med de juridiske forhold i dit boligsalg.

Boligadvokat til køb af bolig

Med en boligadvokat ved din side i dit boligkøb vil du få en tryg bolighandel. En boligadvokat vil gennemgå alle de mange dokumenter og lave gennemgang af købsaftalen.

Da der typisk er mange penge på spil for både køber og sælger, er det vigtigt, at du har en kompetent og uvildig boligadvokat. En juridisk rådgiver kan hjælpe dig godt i hus.

En boligadvokat vil sikre dig, at der ikke kommer nogle ubehagelige overraskelser. Du får en uvildig rådgivning, der sikrer udnyttelse af dine rettigheder.

Da sælgers ejendomsmægler er sælgers repræsentant, er det relevant for køber at have en boligadvokat ved sin side, der varetager købers interesse.

En boligadvokat er især relevant, fordi der i en bolighandel er mange vigtige beslutninger, der skal tages. Derudover er en bolighandel kompleks, der er risiko for, at der kommer uforudsete problemer, og derfor er det relevant at have kvalificeret hjælp.

Bolighandel og relevante dokumenter

Ved boligrådgivning bliver flere relevante dokumenter gennemgået.

 

Du får blandt andet juridisk vurdering omkring:

Salgsopstillingen

En salgsopstilling er en dokumentation af de oplysninger, der er relevante for en bolighandel. Det er en vigtig del af processen ved at sælge en bolig, da det giver potentielle købere et overblik over ejendommens tilstand, historie og juridiske forhold i forbindelse med en bolighandel. Salgsopstillingen er ofte udarbejdet af sælgers ejendomsmægler og kan indeholde information om ejendommens størrelse, beliggenhed, tilstand og historie, samt information om ejendommens energiforbrug og eventuelle skader eller mangler.

Salgsopstillingen kan også indeholde information om ejendommens juridiske status, såsom dokumentation for ejendomsretten og eventuelle servitutter eller pantebreve. Det er også i salgsopstillingen, at du kan se information om eventuelle forbedringer eller ændringer, der er lavet i ejendommen, og information om eventuelle garantier eller forsikringer, der er knyttet til ejendommen.

Salgsopstillingen er et vigtigt redskab, både for køberen og sælgeren, da den giver begge parter mulighed for at vurdere ejendommen og afgøre, om den er egnet til deres behov og ønsker. For køberen er det vigtigt at gennemgå salgsopstillingen grundigt for at sikre sig, at ejendommen lever op til deres forventninger, og for sælgeren er det vigtigt at sikre sig, at ejendommen bliver præsenteret på den bedst mulige måde.

Salgsopstillingen er juridisk bindende!

Det er vigtigt at bemærke, at salgsopstillingen er en juridisk bindende dokumentation, og det er derfor vigtigt at gennemgå den grundigt og sørge for at forstå alle de oplysninger, der er inkluderet i den. Det er også vigtigt at undersøge ejendommen grundigt, før købsaftalen er underskrevet, for at sikre sig, at ejendommen lever op til de oplysninger, der er angivet i salgsopstillingen.

Det er også en god idé at bruge en boligadvokat eller en anden ekspert, før du skriver under på købsaftalen, for at sikre sig, at du forstår alle de juridiske og tekniske detaljer, der er inkluderet i salgsopstillingen. En boligadvokat kan også hjælpe med at undersøge ejendommen og sikre, at der ikke er nogen skjulte skader eller andre overraskelser, der kan påvirke ejendommens værdi eller energiforbrug.

Tilstandsrapport

En tilstandsrapport er et dokument, der beskriver den nuværende tilstand af en ejendom, som er til salg. Sjældent udarbejdes tilstandsrapporter i andre henseender. Det er en vigtig del af dit boligkøb, da det giver dig et grundigt overblik over ejendommens tilstand, herunder eventuelle fejl og mangler. Rapporten skal inkludere alle relevante dokumenter, såsom tidligere vedligeholdelsesrapporter og bygningsinspektørens undersøgelser. Du bør også undersøge eventuelle indsigelser eller forbehold i rapporten, da det kan have indflydelse på din beslutning om at købe ejendommen. At have en tilstandsrapport kan hjælpe dig med at træffe et informeret valg om dit boligkøb og give dig mulighed for at forhandle prisen i tilfælde af skader eller mangler.

Lokalplan

En lokalplan er et juridisk dokument, der fastlægger regler og retningslinjer for brugen af en bestemt del af et område, som er udarbejdet af offentlige myndigheder. Det er vigtigt at undersøge lokalplanen, hvis du overvejer at købe en ejendom, da det kan have betydning for boligkøbet og ens fremtidige muligheder for at foretage ændringer eller udvikling på ejendommen. Lokalplanen kan også påvirke ejendommens energiforbrug og bæredygtighed. Derfor er det vigtigt at undersøge lokalplanen, der er udarnbejdet af de offentlige myndigheder, når du sælger ejendommen, for at sikre at alle juridiske aspekter er i orden.

Købsaftalen

En købsaftale er en formel juridisk aftale mellem køber og sælger, som beskriver de vilkår og betingelser, der gælder for boligkøbet. Aftalen skal underskrives af begge parter, før købet kan gennemføres. Den skal typisk indeholde oplysninger om ejendommen, købsprisen, betalingsbetingelser, overtagelsesdato, diverse dokumenter, såsom tilstandsrapport og lokalplan, samt eventuelle forbehold eller undtagelser. Det er en god ide, at have et advokatforbehold før købsaftalen underskrives.

Det er vigtigt at have en købsaftale, da den beskytter både køber og sælger og sikrer, at alle detaljer omkring købet er skriftligt dokumenteret. Købers underskrift på købsaftalen betyder, at køber erklærer sig indforstået med alle betingelserne i aftalen, og at købers bank er informeret om købet. Sælgers rådgiver kan hjælpe med at udarbejde og lave gennemgang af købsaftalen og sørge for, at almindelige mangelansvar bortfalder

Kan en boligadvokat hjælpe med forhandling af købsaftalen?

Ja, en boligadvokat kan hjælpe med forhandling af købsaftalen i forbindelse med en bolighandel. En boligadvokat har en dybdegående viden om boligret og ejendomskøb, og kan derfor hjælpe med at sikre, at købsaftalen er fair og juridisk korrekt for begge parter.

Boligadvokaten kan hjælpe med at formulere købsaftalen, så den er i overensstemmelse med gældende lovgivning og kan rådgive omkring de forskellige bestemmelser og betingelser, der skal indgå i aftalen. Boligadvokaten kan også hjælpe med at forhandle med sælgeren eller køberen, hvis der er uoverensstemmelser eller tvister om aftalen.

I alt kan en boligadvokat være en vigtig sparringspartner i forbindelse med forhandling og underskrivning af købsaftalen og hjælpe med at sikre, at handlen forløber glat og juridisk korrekt for begge parter.

BBR-ejermeddelelse

En BBR-ejermeddelelse er en offentlig registrering af oplysninger om en ejendom, som er gemt i Bygnings- og Boligregistret (BBR). Denne registrering indeholder information om ejendommen, såsom bygningernes størrelse, alder, energimærke, beboelsesstatus, tinglyste servitutter og andre juridiske dokumenter som er relevante for ejendommen.

BBR-ejermeddelelsen er et vigtigt dokument, når du køber eller sælger en ejendom. Det er en form for bevis på ejendommens oplysninger og er typisk krævet når køber underskriver købsaftalen. Denne registrering er tilgængelig for offentligheden og kan give køber et godt overblik over ejendommen før købet. Det er også vigtigt at tjekke BBR-ejermeddelelsen for alle ejendomme, for at sikre at der ikke er tinglyste servitutter eller andre juridiske forpligtelser, som kan påvirke ejendommens værdi eller brug.

Tingbogsattesten

En tingbogsattest er et dokument, der viser en ejendoms ejerskab og eventuelle rettigheder eller forpligtelser, der er knyttet til ejendommen. Det er en bekræftelse fra Tingbogen, som er en offentlig registrering af ejendomme, og det er et vigtigt dokument når man køber eller sælger en ejendom.

Når sælger skal sælge en ejendom, skal han eller hun fremskaffe en tingbogsattest, som viser at sælger er den retmæssige ejer af ejendommen, og at der ikke er nogen andre rettigheder eller forpligtelser knyttet til ejendommen, som kan påvirke boligkøbet. Tingbogsattesten er også vigtig for køber, da det giver en oversigt over alle rettigheder og forpligtelser, der er knyttet til ejendommen, og det kan give køber mulighed for at forhandle prisen, hvis der er foretaget ændringer på ejendommen, som ikke er medtaget i tingbogsattesten.

Tingbogsattesten er en væsentlig del af handlen dialog, som er et vigtigt skridt i processen med at købe eller sælge en ejendom. Det sikrer, at alle parter er bekendt med ejendommens juridiske status og sikrer en glat og problemfri transaktion.

Udarbejdelse af skøde og skøde tinglysning

Udarbejdelse af skøde og skøde tinglysning er to vigtige trin i processen med at købe eller sælge en ejendom. Skødet er et juridisk dokument, som bekræfter overdragelsen af ejendommen fra sælger til køber ved nærværende handel og det er en form for bevis på ejerskab af ejendommen. Udarbejdelse af skødet kan ske ved boligkøbet når du får hjælp af en advokat eller en ejendomsmægler og dokumenterne skødeskrivning skal indeholde oplysninger om ejendommen, købsprisen, betalingsbetingelser, overtagelsesdato, andre dokumenter såsom tilstandsrapport og lokalplan, samt eventuelle forbehold eller undtagelser.

Tinglysning af skødet er det næste trin i processen, hvor skødet skal indsendes til Tingbogen for at registrere ejerskiftet. Tinglysningen sikrer, at ejerskiftet er registreret og offentligt tilgængeligt. Skødet skal være tinglyst, før køber kan få frigivet midlerne fra sin bank. Derudover bortfalder almindelige mangelansvar, når skødet er tinglyst. Det betyder, at køber ikke længere kan gøre krav gældende overfor sælger i forbindelse med boligens elektriske installationer, efter skødet er tinglyst.

Anmærkningsfrit skøde – hvorfor er det vigtigt?

Det er vigtigt at tjekke at skødet er anmærkningsfrit og mod frigivelse, da det sikrer at ejendommen ikke har nogen form for restancer, pant eller andre forpligtelser, som kan påvirke boligkøbet. Anmærkningsfrit skøde mod frigivelse er en vigtig betingelse for købers bank, før de vil frigive midlerne til boligkøbet. Skøde tinglysning er en vigtig del af boligkøbet, da det sikrer, at ejerskiftet er registreret og offentligt tilgængeligt, og at alle parter er beskyttet i tilfælde af eventuelle juridiske tvister.

Fejl og mangler ved boligen

Fejl og mangler ved boligen er potentielle problemer, som kan have en negativ indvirkning på boligkøbet. Fejl og mangler kan være skjulte eller synlige, og kan omfatte alt fra mindre skader som skrattætte vægge eller utætte vinduer, til større problemer som f.eks. fugtskader eller elektriske fejl.

Det er vigtigt at undersøge boligen grundigt, inden du køber den, for at sikre, at der ikke er nogen fejl eller mangler, der kan have en negativ påvirkning på boligens værdi eller brugbarhed. En tilstandsrapport er et godt værktøj til at undersøge boligen for fejl og mangler, og kan give køber et overblik over boligens nuværende tilstand og eventuelle skader eller mangler, der skal tages højde for.

Kan jeg bruge fejl og mangler til at forhandle prisen?

Fejl og mangler kan også have betydning for boligkøbet i forhold til prisen, da køber kan forhandle prisen ned, hvis der er fundet fejl eller mangler ved boligen. Derfor er det vigtigt at undersøge boligen grundigt, inden man underskriver købsaftalen, for at sikre, at man træffer et informeret valg om boligkøbet.

Det er vigtigt at være grundig og det er en god ide at bruge en boligadvokat tjekker de relevante forhold i forhold til dit boligkøb, så du undgår overraskelser. En boligadvokat vil sikre, at køber får udnyttet sine rettigheder i forbindelse med en bolighandel. En boligadvokat kan desuden hjælpe dig med refusionsopgørelse gennemgang.

Hvornår kan man tale om at det almindelige mangelsansvar ikke gælder?

Det almindelige mangelsansvar bortfalder, når der er gået fem år efter boligen er overtaget, med mindre det kan bevises, at skaden var tilstede på overtagelsestidspunktet. Det almindelige mangelsansvar er en form for juridisk ansvar, hvor sælger er ansvarlig for eventuelle skjulte fejl og mangler, som køber ikke kunne have opdaget ved en almindelig undersøgelse af boligen.

Det almindelige mangelsansvar gælder kun for boliger, der er bygget efter 1. januar 1995. For boliger, der er bygget før denne dato, gælder der ikke det almindelige mangelsansvar.

Det er vigtigt at tinglyse skødet for at sikre at almindelige mangelsansvar ikke er gældende, da det er et krav fra sælger til køber, for at frigive midlerne til boligkøbet. Tinglysningen sikrer at ejerskiftet er registreret og offentligt tilgængeligt, og at det almindelige mangelsansvar ikke er gældende, således køber ikke kan gøre krav gældende overfor sælger i forbindelse med boligen efter skødet er tinglyst.

El installationsrapport i forbindelse med boligkøb

Når en fast ejendom skal sælges, bliver der i forbindelse med bolighandlen blive lavet en el installationsrapport. Formålet med el installationsrapporten er, at sikre at køberen ikke køber en bolig med ulovlige installationer, som i sidste ende og i værste tilfælde, kan betyde, at en brand opstår. Et andet scenarie er, at køber skal have høje udgifter til at få udbedret fejl i de elektroniske installationer.

Hvad gennemgår elinstallatøren?

Den autoriserede elinstallatør, der gennemgår el installationerne, efterser typisk også andre aspekter af huset, og det sker som et led i huseftersynsordningen. Det kan også være, at den professionelle fagperson både kan undersøge el installationerne, men også udarbejder tilstandsrapporten.

Når han eller hun har udarbejdet el installationsrapporten, kan din boligadvokat hjælpe dig med at forstå alvoren af de fund, der måtte være. Det kan være, at der skal forhandles om prisen, eller at der skal stå i købsaftalen, at det sker for sælgers regning, at de eventuelle fejl i elektronikken, skal være udbedret inden du, som køber, overtager boligen.

Vi ser ofte, at elinstallatøren ikke gennemgår samtlige el installationer, men i stedet foretager stikprøver. Derudover kan det også forekomme, at den professionelle el installatør tjekker eltavlen og desuden foretager andre relevante målinger.

Selve el installationsrapporten, som dig og dermed din advokat modtager, indeholder flere oplysninger. Rapporten indeholder nemlig både elinstallatørens fund, men også de oplysninger, som sælgeren har givet. Desuden kan den indeholde andre oplysninger, der er offentligt tilgængelige.

Det kan være svært at tyde den nyligt modtagne el installationsrapport, og her kan din advokat desuden være behjælpelig.

Forløbet for en køber

Typisk starter forløbet ved boligkøb med en boligsøgning af køber. Når boligen er fundet, underskrives købsaftalen med et advokatforbehold. På den måde får købers advokat mulighed for at foretage en gennemgang af købsaftalen og handlens dokumenter.

Dernæst gives der typisk besked til sælgers ejendomsmægler omkring eventuelle krav og betingelser i forbindelse med købet. Når handlen godkendes, skal der derefter foretages en orientering til bank og realkreditinstitut.

Bagefter skal der oprettes et skøde. Det er et digitalt skøde, og der skal fortages digital tinglysning af skødet. Tinglysning af skøde er en meget vigtig del af købsprocessen, idet det er her, at selve handlen bliver officiel.

Der udarbejdes også en refusionsopgørelse.

Det ovenfor nævnte er et typisk forløb for en køber, men husk hver bolighandel er forskellig.

Hvad er en refusionsopgørelse?

En refusionsopgørelse i forbindelse med en bolighandel er en opgørelse af det beløb, som en køber eller sælger kan få refunderet i forbindelse med køb eller salg af en bolig. Dette kan være for eksempel skatter og afgifter, der er betalt i forbindelse med handlen. Refusionsopgørelsen kan omfatte ting som ejendomsværdiskat, tinglysningsafgifter, omkostninger ved ejerskifteattest, og evt. moms. Refusionsopgørelsen udarbejdes normalt af en boligadvokat, og skal godkendes af begge parter før handlen kan gennemføres.

Tiden for hvornår refusionsopgørelsen skal laves afhænger af de specifikke regler i det land, hvor boligen er beliggende. I nogle lande kan refusionsopgørelsen laves i forbindelse med underskrift af købsaftalen, mens det i andre lande skal laves efter, at handlen er gennemført. I nogle lande kan det tage flere uger eller måneder efter handlen er gennemført, før refusionsopgørelsen er klar. Det er vigtigt at tjekke den specifikke lovgivning og regler i det pågældende land, og i tilfælde af tvivl søge rådgivning fra en ejendomsmægler eller en advokat.

Refusionsopgørelse i Danmark

I Danmark laves refusionsopgørelsen når handlen er gennemført. Det kan tage nogle uger fra handlen er gennemført, da mange af handlens dokumenter skal gennemgås igen af boligadvokaten. Der kan være nogle uforudsete regninger for både køber og sælger – og dette kan nøje tjekkes igennem. Det er en fordel at bruge en boligadvokat til denne del, da det er meget vigtigt at alle beregninger er korrekte.

Skal jeg have en ejerskifteforsikring?

En ejerskifteforsikring er en forsikring, der dækker skader eller mangler på en ejendom, som var tilstede, men ikke var kendt af køberen, på tidspunktet for købet. Den er ikke obligatorisk, men kan være en god idé at tegne, da det kan beskytte køberen mod uventede omkostninger i tilfælde af skader eller mangler, der ikke er afsløret ved ejendomsinspektionen. Ejerskifteforsikringen kan være specielt vigtig, hvis ejendommen er ældre og har gennemgået flere ejerskifter. Det er vigtigt at undersøge forsikringsvilkårene grundigt, før man tegner en ejerskifteforsikring, for at sikre sig at det dækker de forhold, du ønsker.

Kan jeg fortryde bolighandlen efter købsaftalen underskrives?

Det kan være en nervepirrende beslutning at købe en bolig, og det er normalt at føle sig usikker eller have bekymringer efter at have underskrevet købsaftalen. En af de mest almindelige spørgsmål, som boligkøbere stiller sig selv, er: “Kan jeg annullere handlen efter jeg har underskrevet købsaftalen?”

Svaret er, at det afhænger af omstændighederne. Ifølge dansk lovgivning, er det bindende når begge parter har underskrevet købsaftalen. Men der er dog nogle undtagelser, hvor det er muligt at annullere handlen efter underskrift.

Et af de mest almindelige tilfælde, hvor det er muligt at fortryde handlen, er, hvis der er inkluderet et advokatforbehold i købsaftalen. Dette forbehold giver køberen mulighed for at trække sig fra handlen, hvis boligadvokaten finder noget, der ikke stemmer overens med de oplysninger, der er givet i salgsopstillingen.

Falske oplysninger i bolighandler

Det er også muligt at annullere handlen, hvis sælger har givet falske oplysninger eller skjult vigtige oplysninger om ejendommen inden du har underskrevet købsaftalen.

Det er vigtigt at bemærke, at det er en god idé at rådføre sig med en erfaren boligadvokat, hvis du overvejer at fortryde handlen. De vil kunne give dig rådgivning om dine rettigheder og muligheder, og hjælpe dig med at navigere i processen.

Det er vigtigt at tænke over købet af bolig grundigt, inden købsaftalen er underskrevet, men i tilfælde hvor man har inkluderet et advokatforbehold eller hvor sælger har givet falske oplysninger, kan man som køber have mulighed for at annullere handlen efter underskrift. Det er vigtigt at rådføre sig med en boligadvokat for at få den bedste rådgivning og vejledning.

Boligadvokat til udstykning af grund

En boligadvokat kan hjælpe med at udstykke en grund ved at sikre, at alle juridiske krav og regulativer overholdes under processen. De kan hjælpe med at undersøge og verificere ejerskab af grunden, sørge for at eventuelle lån eller gæld er betalt, og håndtere eventuelle tvister eller klager fra naboer eller lokale myndigheder. Boligadvokaten kan også hjælpe med at udarbejde kontrakter og dokumenter, der er nødvendige for at fuldføre udstykningen, samt rådgive om skatter og afgifter, der er forbundet med processen.

Det er vigtigt at have en erfaren boligadvokat, når du skal udstykke en grund, da processen kan være kompleks og kræve en dybtgående viden om lokale love og regulativer. En boligadvokat kan hjælpe med at sikre, at udstykningen gennemføres hurtigt og effektivt, og at alle juridiske krav er opfyldt.

Boligadvokat rådgivning til fast lav pris

Vi tilbyder ved Advokatgruppen en fast lav pris. Vi giver dig en sikkerhandel, gennemgår alle dokumenter og er med dig gennem hele forløbet.

Udover en fast lav pris har vi et princip om ”ingen handel, ingen regning”. Du kan læse mere om det her.

BERIGTIGELSE
4.500 kr.
Udarbejdelse og kontrol af skøde
Tinglysning af skøde
Refusions-opgørelse
Gennemgang af købsaftalen
Indhentelse af bilag
VÆLGVÆLG
SELVSALG
15.000 kr.
Udarbejdelse og kontrol af skøde
Tinglysning af skøde
Refusions-opgørelse
Gennemgang af købsaftalen
Indhentelse af bilag
VÆLGVÆLG

Hvorfor vælge Advokatgruppens advokater?

Båder erfarne og kompetente boligadvokater arbejder for Advokatgruppen. Vi tilbyder en fast pris, der er både konkurrencedygtig og billig, hvis du beslutter at vælge os som din boligrådgiver.

En boligadvokat er ikke blot din advokat, men også din samarbejdspartner, der altid er ved din side gennem hele forløbet. Derfor er det godt givet ud at have en boligadvokat, da en bolighandel er en større økonomisk disposition. Udover den uvildige rådgivning tilbyder vi også en erfaren og seriøs samarbejdspartner. Du skal være opmærksom på, at en boligadvokat hos Advokatgruppen kun interesserer sig for at give dig den bedste og mest hensigtsmæssige vejledning i din bolighandel.

Derudover tilbyder Advokatgruppen en gratis uforpligtende snak.

Vi giver dig som ovenfor nævnt en fast lav pris. Da ingen handel er helt ens, anbefaler vi, at du ringer til os og får en snak. Det er både gratis og uforpligtende at ringe. Det giver os et godt indtryk af både dine behov og ønsker til rådgivning.

Vi ser frem til at give dig kompetent boligrådgivning.

Landsdækkende boligadvokat

Hos Advokatgruppen har vi, siden 1987, være professionel rådgiver, og dermed hjulpet et utal af klienter med at købe og sælge bolig i hele Danmark. Vi har stor erfaring med digital sagsbehandling, så du ikke behøver at afsætte tid til et fysisk møde.

Selvom vi igennem en lang årrække har opbygget en solid erfaring i forhold til køb og salg af fast ejendom i hele Danmark. Vi har dog et særligt kendskab til boligkøb i AarhusHorsens og Fredericia, hvor vores 3 kontorer er beliggende.

Advokatgruppen hjælper dig fra start til slut i din bolighandel

Vi udarbejder din købsaftale og derudover gennemgår vi relevante dokumenter. Husk at underskrive købsaftalen med et advokatforbehold, så din boligadvokat kan lave gennemgang af købsaftalen, det giver dig sikkerhed. Du kan læse mere om advokatforbehold ovenfor under afsnittet herom.

Vi både godkender og tjekker aftalen igennem. Generelt er en bolighandel en kompleks proces, derfor er boligrådgivning vigtig. Der er tilstandsrapport, ejerskifteforsikring, refusionsopgørelse osv. Derfor er en boligadvokat godt givet ud. Det er en sikkerhed for en god handel, hvor der ikke kommer ubehagelige uforudsete problemer.

Det er vigtigt at have styr på det med småt – lad os gennemgå købsaftalen

Det er en stor beslutning både at købe og sælge bolig, og derfor er det også vigtigt at have de juridiske forhold på plads. Vi giver dig en tryg bolighandel.

Der er mange grunde til, at du skal have en boligadvokat ved sin side i et boligkøb. Boligadvokaten hjælper dig i hele processen, udarbejder købsaftalen og udarbejder skøde. Derudover sørger en boligadvokat for, at du får udnyttet alle dine rettigheder i forhold til tinglysning af skøde og generelt i handlen. På den måde får du en mere fordelagtig købsaftale. Det er vigtigt at have et anmærkningsfrit skøde.

En boligadvokat har overblikket for dig. Et boligkøb er en omfattende opgave og proces. Advokaten har erfaring med bolighandler, og advokaten er din repræsentant.

En boligadvokat varetager dine interesser og boligrådgivning er relevant i alle former for bolighandler. Boligadvokaten giver dig kvalificeret hjælp. En boligadvokat er din personlige rådgiver i forbindelse med en bolighandel.

Kontakt Advokatgruppen

Advokatgruppen står klar til at hjælpe dig med din bolighandel. Vi har mange erfarne boligadvokater.  Vi har hjulpet købere i mange år, og vi har tilsvarende hjulpet sælgere i mange år med at stå for juridisk sagsbehandling. Vi er lokaliseret i Horsens, Fredericia og Aarhus, men vi rådgiver købere og sælgere i hele Danmark. Lad være med at underskriv købsaftalen inden du har fået advokatforbehold i købsaftalen, så hjælper vi dig med din handel.

Vær opmærksom på, at de ting, der er inkluderet i aftalen med din services boligadvokat varierer. Hos Advokatgruppen hjælper vi dig hele vejen til den aftalte pris. Her får du ingen ubehagelige overraskelser i forhold til prisen.

Kontakt os ved at udfylde kontaktformularen eller ring 70 10 13 30.

Vi tilbyder en gratis uforpligtende samtale.

Johan Johnsen advokat boligadvokat husadvokat huskøb boligrådgivning Århus
Gratis opkald
Få advokathjælp til din sag
Ja tak!