Virksomhedsformer

Overvejer du at stifte et selskab eller en virksomhed?

Inden man som iværksætter opstarter virksomhed, skal man gøre sig nogle indledende overvejelser omkring valg af selskabs- eller virksomhedsform.

Det er selvsagt vigtigt, at selskabets eller virksomhedens organisation, ledelse, kapitalforhold, m.v. er nøje afvejet med det konkrete formål, som virksomheden eller selskabet har.

Her på siden kan du finde grundlæggende informationer om de mest almindelige selskabsformer.

Valg af virksomhedsform:

Du kan læse mere om selskaber på vores specialhjemmeside selskabsret.dk

Enkeltmandsvirksomheder er simple i konstruktionen og kræver ingen kapitalindskud. Der er skattemæssige ulemper såvel som fordele, men den største betydning ligger nok i den personlige hæftelse, der følger med en enkeltmandsvirksomhed.

Interessentskaber, eller I/S, er nemme og hurtige at stifte. De er ikke underlagt selskabsloven. Beskatningen ligger hos de enkelte interessenter, som i øvrigt hæfter solidarisk, personligt og direkte. Det gør det til en risikabel selskabsform, som dog stadig har nogle fordele. Der findes lignende selskabsformer, nemlig partnerselskaber. De koster mere at stifte, men til gengæld giver dig en masse andre fordele – ligesom du slipper for den personlige hæftelse.

Anpartsselskaber stiftes med et kapitalindskud på 40.000 kroner, og det er den mest anvendte selskabsform herhjemme. Der er blandt andet en masse fordele i forhold til ansvar og hæftelse, der gør det attraktivt som selskabsform.

Aktieselskaber kræver en større startkapital, ligesom der er krav om, at et A/S skal have bestyrelse såvel som direktion. I et aktieselskab er du også beskyttet mod personlig hæftelse, og grundet det store indskud på 400.000 kroner får du ofte del i de fordele, store virksomheder nyder i forhold til tillid fra omverdenen. Der er mange fordele i et A/S – som eksempelvis den lette adgang til kapital via salg af aktier, men der skal bruges nogle juridiske kræfter i den stiftende fase.

Har du brug for hjælp?

Hos Advokatgruppen har vi flere dygtige advokater, som er specialister i selskabsret. Vi har mange års erfaring i at rådgive om stiftelse af virksomhed og hertil valg af virksomhedsformer. Kontakt os i dag – vi vurderer gerne din selskabsretssag.

selskabsret advokat advokathjælp til oprette selskab opret cvr generationsskifte aarhus horsens fredericia
Gratis opkald
Få advokathjælp til din sag
Ja tak!