Stiftelse af aktieselskab

Processen til at stifte et aktieselskab

Går du med overvejelser om at stifte et aktieselskab? Aktieselskabet er den mest komplekse og krævende selskabsform i Danmark. Derfor er det vigtigt at være klar over de mange krav og procedurer, der skal følges.

Vi anbefaler derfor, at du søger professionel rådgivning fra en erfaren selskabsadvokat, der kan vejlede dig gennem hele processen. Hermed sikrer du dig, at alle krav og procedurer bliver opfyldt efter loven.

Læs mere om stiftelse af aktieselskab herunder, eller bliv klogere på selskabsret i vores mange artikler – læs f.eks. om opstart af virksomhed, kapitalforhøjelse og de forskellige virksomhedsformer.

Hvad er kravene til stiftelse af aktieselskab?

Hvis du planlægger at stifte et aktieselskab (A/S), er der flere krav og regler du skal være opmærksom på.

Først og fremmest skal du sikre dig, at det navn du vælger til dit selskab, ikke allerede er i brug. Derefter skal du udarbejde vedtægter, som bl.a. beskriver formål, ledelse og generalforsamling. Det er også vigtigt at have en startkapital, som kan være kontanter, aktiver eller immaterielle rettigheder. Aktieselskaber har det højeste krav til startkapital i Danmark, hvor der kræves mindst 400.000 kr.

Når alle dokumenter og krav er opfyldt, kan du indsende stiftelsesdokumentet og registrere selskabet hos Erhvervsstyrelsen. Herefter får du tilsendt et CVR-nummer, og selskabet vil fungere som en selvstændig, juridisk enhed med begrænset hæftelse. Det betyder, at du som ejer ikke hæfter ud over den kapital, du har indskudt i selskabet.

For at undgå forsinkelser eller fejl i processen er det vigtigt at kende alle krav og procedurer ved stiftelse af et aktieselskab. Det kan være en god idé at søge professionel rådgivning fra en advokat, som kan vejlede dig gennem hele processen. Denne form for vejledning vil sikre, at alt sker i overensstemmelse med gældende lovgivning.

På den måde kan du fokusere på at udvikle din virksomhed og nå dine mål uden at skulle bekymre dig om lovgivningsmæssige udfordringer.

Hvad skal du vide om kapitalkrav og ejerforhold?

Kapitalkrav og ejerforhold er to grundsten, når det kommer til stiftelse af et aktieselskab. Kapitalkravet kan være en udfordring, da det kræver en startkapital på minimum 400.000 kr. – hvilket er en del mere end andre selskabsformer.

Det er også afgørende at fastlægge ejerforholdene, da både fysiske og juridiske personer kan eje aktier i selskabet og indskyde kapital som apportindskud eller delvis indbetaling.

Det er vigtigt at tage hensyn til selskabets vedtægter, navn og ledelse samt at sikre, at der er en direktion og et tilsynsråd eller en bestyrelse i henhold til selskabsloven. Selvom stiftelse af et aktieselskab kan give skattemæssige fordele og beskyttelse af personlig økonomi, kan det også kræve mange penge og personlige garantier.

Hvad vil det sige at have begrænset hæftelse?

Ved at stifte et aktieselskab opnår du en begrænset hæftelse, som betyder, at du som ejer kun hæfter med den kapital, du har investeret i selskabet. Dette betyder, at din personlige formue ikke er i fare, hvis selskabet skulle få økonomiske udfordringer.

Startkapitalen for et aktieselskab er dog højere end for andre selskabsformer, da den skal være på mindst 400.000 kr. Det er vigtigt at søge professionel hjælp fra en selskabsadvokat, hvis selskabet skulle blive insolvent, da der er risiko for at blive personligt ansvarlig, hvis der handles uansvarligt eller lovstridigt.

Få professionel rådgivning

Få professionel rådgivning og hjælp til at stifte dit aktieselskab af en erfaren selskabsadvokat. En advokat, der er specialiseret inden for selskabsret, kan hjælpe dig med at oprette dit aktieselskab med lethed. Her vil advokaten sikre, at du overholder alle relevante lovgivninger og kapitalkrav.

De kan hjælpe med stiftelsesdokumenterne, registreringer, vedtægter, apportindskud, ejerforhold og skattefordele. En advokat hjælper med at sikre, at selskabet overholder reglerne for ledelse og bestyrelse, foruden at beskytte de immaterielle rettigheder, der er forbundet med selskabet.

Ønsker du at investere i et selskab eller deltage i en generalforsamling? En selskabsadvokat ville kunne give dig den nødvendige vejledning omkring personlige garantier og beskyttelse af din personlige formue. Vælg derfor en advokat med stor erfaring inden for selskabsretten. Her sikres, at din virksomhed bliver oprettet og administreret på den bedst mulige måde.

Kontakt Advokatgruppen

Advokatgruppens selskabsadvokater er specialister indenfor selskabsret. Hos os kan du få professionel rådgivning og hjælp til at oprette dit aktieselskab på den bedst mulige måde.

Kontakt os på 70 10 13 30 eller udfyld vores kontaktformular – den indledende samtale er gratis, så vi kan blive klogere på, hvordan vi bedst kan hjælpe dig og dit selskab.

selskabsret advokat advokathjælp til oprette selskab opret cvr generationsskifte aarhus horsens fredericia
Gratis opkald
Få advokathjælp til din sag
Ja tak!