Selskabsret

Hvis du har brug for hjælp til stiftelse af selskaber, ændring af vedtægter, afholdelse af generalforsamlinger, gennemførelse af fusioner og spaltninger, udarbejdelse af ejeraftaler og meget mere

Her på siden vil du finde oplysninger om retsområdet selskabsret. Som virksomhedsejer, iværksætter eller virksomhedsleder er der flere forskellige overvejelser, som du bør gøre dig, når du vil oprette et selskab.

Selskabsformer

Overvejer du at oprette et selskab eller en virksomhed? Så er det vigtigt, at du gør dig nogle indledende overvejelser omkring dit valg af selskabs- og virksomhedsform, inden du starter.

Hvad er en enkeltmandsvirksomhed?

En enkeltmandsvirksomhed har mange navne og forkortelser, men et særligt kendetegn ved denne type virksomhed er, at den kun har én ejer. Hertil vil du som ene ejer af virksomheden hæfte personligt for virksomheden, men ved underskud kan du eventuelt trække et underskud fra i SKAT.

Hvad er et ApS?

Et ApS er et kapitalselskab, ligesom et A/S er, og forkortelsen står for et anpartsselskab. I et ApS kan man være flere ejere eller kun én ejer. For at stifte et ApS skal der indskydes mindst 40.000 kr. i selskabet. Et ApS skal have en direktion – dette er bestemt ved lov.

Hvad er et A/S?

Et A/S står for et aktieselskab, og denne selskabsform kræver én eller flere ejere. Ejerne af et A/S kaldes for aktionærer, og deres indskud i selskabet vil være fordelt på aktier. Et indskud til et aktieselskab skal som minimum være 400.000 kr. For at stifte et A/S skal du oprette og underskrive et stiftelsesdokument.

Hvad er interessentskab?

Et interessentskab forkortes også I/S og minder meget om en enkeltmandsvirksomhed. Et interessentskab skal dog have flere ejere. En stor fordel ved at vælge denne selskabsform er bl.a., at der ikke stilles noget krav om indskud – du vil dog hæfte personligt, ubegrænset og solidarisk.

Hvad er et holdingselskab?

Et holdingselskab ejer andre selskaber, og hertil har et holdingselskab ikke nogen drift i de selskaber, som det ejer. Et holdingselskab vil sikre dine værdier i dit driftsselskab, så du ikke mister det hele, hvis dit driftsselskab skulle gå konkurs.

Det er også vigtigt, at du nøje får overvejet selskabets eller virksomhedens organisation, ledelse, kapitalforhold mv. Det er særligt vigtigt at få disse ting på plads og nøje afvejet med det konkrete formål, som dit selskab eller din virksomhed nu skal have. Du kan finde mere information om dette i den grønne boks til venstre.

Ejeraftale

Noget af det vigtigste når man opretter et selskab, er en ejeraftale. En ejeraftale vil nemlig sætte rammerne for et fælles ejerskab af selskabet. Har I derimod et interessentskab, så bør I overveje en interessentskabskontrakt. Der er mange ting, du bør overveje i en ejeraftale – vi kan eksempelvis nævne følgende:

  • Kapitalgrundlaget i selskabet
  • Særeje
  • Løsning af tvister

Her på siden kan du finde grundlæggende information om de mest almindelige forhold i selskabsret. Hvis du søger mere dybdegående information om selskabsret, så kan du finde dette på vores specialhjemmeside www.selskabsret.dk

Kompetent juridisk rådgivning

I Advokatgruppen har vi flere dygtige advokater, som har specialiseret sig inden for selskabsretten. Vi står klar til at rådgive dig, når du skal oprette dit selskab, holde din generalforsamling eller spalte dit selskab. Kontakt os i dag – vi er klar til at hjælpe dig.

Gratis opkald
Få advokathjælp til din sag
Ja tak!