Ophavsret og design

Ophavsret

Som virksomhed vil mange opleve, at konkurrenten eller andre pludselig har fået samme idé som dig. Eller måske endnu værre: Direkte har kopieret din indsats, og bruger den som om, at det var deres egen.

Det sker naturligvis også med omvendt fortegn: Den nye studentermedarbejder har shinet virksomhedens hjemmeside op, og pludselig tikker et ”trusselsbrev” med beskyldninger om ulovlig kopiering og et eksorbitant krav om erstatning og vederlag ind på mailen.

Ofte er virkeligheden dog ikke så simpel. Hvem har egentlig ophavsretten her? Havde vi ikke fået lov? Er den tekst overhovedet beskyttet? Er det overhovedet mit ansvar?

I alle tilfælde kan du have brug for en advokat til at guide dig sikkert igennem processen, og så står vi klar til at hjælpe dig.

Hvad er ophavsret?

Ophavsret dækker så forskellige ting som tekst, billeder, arkitektur, lyd og video. Ophavsretten opstår af sig selv, og det er de personer der har skabt værkerne, der får ophavsretten hertil.

Designrettigheder er en slags lillebror til ophavsretten med tråde til varemærkeretten. Designbeskyttelse giver en beskyttelse af dit produkts fysiske udseende. Ved at registrere dit design kan du opnå en større grad af beskyttelse, da du har sikret sig bevismæssigt.

Et registreret EU design gælder i 5 år, og kan fornyes med nye 5 års perioder op til i alt 25 år. Et ikke-registreret EU design har en gyldighed på 3 år fra offentliggørelsen, og kan ikke fornyes. Ønsker du at beskytte dit design, skal det ske senest indenfor 1 år fra den første offentliggørelse.

Rådgivning af dygtige advokater

Vores advokater i Advokatgruppen står klar til at hjælpe dig, når du ønsker dit design registreret, hvis dit design er blevet misbrugt af andre, eller hvis du er beskyldt for at komme andres design for nært. Vi har kontorer i Horsens, Fredericia og Århus, men klienter i hele Danmark. Vi har rådgivet siden 1987, og vi tror på, at ret skal være ligetil. Kontakt os – vi giver dig gerne en uforpligtende og gratis indledende samtale.

Eva Kaya GDPR ret advokat
Gratis opkald
Få advokathjælp til din sag
Ja tak!