Corona testamente – Domstolene lukker ned, men du kan stadig oprette et vidnetestamente

Corona og vidnetestamente – hvordan gør man?

Normalt anbefaler vi altid, at man opretter et notartestamente. Det vil sige, at man underskriver sit testamente hos en notar i retten.

Retten vil så opbevare en digital kopi af testamentet, som automatisk vil komme frem, når man går bort. Testamentet er først gyldigt, når man har underskrevet det ved notaren. En anden fordel ved et notartestamente er, at en notar vurderer, om man er testamentshabil, og dermed er der langt mindre risiko for, at testamentet på et senere tidspunkt måtte blive anfægtet som ugyldigt.

Danmarks Domstole har dog på grund af COVID-19 * Corona indført nødberedskab, og derfor er det ikke muligt at underskrive sit testamente for en notar på nuværende tidspunkt.

Men du har stadig mulighed for at oprette et testamente!

Vi har løsningen til dig

Alternativet til et notartestamente er et vidnetestamente. Et vidnetestamente er et testamente, der underskrives for vidner i stedet for en notar. Et vidnetestamente er gyldigt, så snart det er underskrevet af dig og 2 vidner. Det er altså ikke en gyldighedsbetingelse, at man skal forbi en Notar.

Dog skal man være opmærksom på en række andre formkrav for et vidnetestamente, som skal overholdes før vidnetestamentet er gyldigt, og derfor anbefales det altid at opsøge juridisk rådgivning hos en advokat for oprettelse af et vidnetestamente.

Ved oprettelsen af et vidnetestamente skal man også være opmærksom på, at der kun er det ene eksemplar af testamentet, og at det derfor ikke automatisk kommer frem, når man dør. Derfor er det vigtigt, at man opbevarer testamentet hensigtsmæssigt, så det kan findes, når det er nødvendigt. Giv evt. besked til de nærmeste om, hvor du opbevarer det.

Når notaren åbner igen, kan du bestille en tid, gå på dommerkontoret og få testamentet registreret som et notartestamente, så der opbevares en genpart på notarialkontorets arkiv.

Et vidnetestamente er dermed en god løsning lige nu og her, i disse COVID-19-tider, hvis man ønsker at oprette et testamente og dermed regulere, hvem der arver hvad, om børnenes arv skal gøres til særeje osv.

Hvis du overvejer at oprette et testamente og om ovenstående løsning kunne være noget for dig, så kontakt os pr. telefon eller mail for en gratis og uforpligtende snak. På grund af COVID-19 holder vi telefoniske møder og video-opkald (Facetime, Skype mv.). Hos os vil du altså stadig kunne få nøjagtig samme kompetente rådgivning som sædvanligt.

Husk: Vi anbefaler, at alle vidnetestamenter erstattes med et notartestamente, når det igen er muligt at underskrive testamentet hos notaren, idet et notartestamente er langt mere sikkert – dels fordi testamentet automatisk vil komme frem i Skifteretten, og dels fordi der vil være en mindre risiko for indsigelser om, at du ikke har været testamentshabil.

Ring til os hos ADVOKATGRUPPEN! Vi tilbyder lige nu, at du ved oprettelsen af et notartestamente, også kan få et eksemplar af dit testamente som et vidnetestamente med gratis, således at du kan underskrive dette sammen med 2 vidner med det samme, hvorefter det er gyldigt. Når det herefter er muligt at underskrive testamentet for notaren, kan du rive vidnetestamentet over, således at det kun er notartestamentet, der er gyldigt.