Sessionslogning eller ej?

OBS: Artiklen er mere end 1 år gammel – retstilstand, lovgivning m.v. kan være ændret.

Den stærkt omdiskuterede sessionslogning blev afskaffet i juni 2014, og en af dansk histories mest omfattende overvågningsprogrammer tog dermed sin afslutning.

Sessionslogningen indebar, at danske internetoperatører skulle gemme oplysninger om danskernes digitale fodspor på internettet. Der var alene i 2013 lagret 3.500 milliarder registreringer over danske internetbrugeres gøren og laden på internettet.

Det forbigås derfor ikke i tavshed, at der ny tilsyneladende er planer for at genindføre sessionslogningen, og endda i endnu større omfang end tidligere.

Det rapporteres således i medierne, at Rigspolitiet efter opdrag fra Justitsministeriet vil genindføre ordningen med sessionslogning.

Debatten er i fulde omdrejninger, hvor bl.a. Forbrugerrådet Tænk og IT-politisk Forening stiller sig kritiske over for genindførelsen af sessionslogningen.

Det er endnu uvist, om forslaget faktisk føres ud i livet. Uanset hvad resultatet bliver, vil det have betydning for hvordan vores færden på internettet i fremtiden vil overvåges.

Eva Kaya GDPR ret advokat
Gratis opkald
Få advokathjælp til din sag
Ja tak!