OBS: Artiklen er mere end 1 år gammel – retstilstand, lovgivning m.v. kan være ændret.
Det har tidligere skabt voldsom debat, når et nyetableret firma har fravristet et domænenavn fra den oprindelige registrant med argumentet om, at det nye firma bedre vil kunne udnytte domænets værdi, som det f.eks. skete med orango.dk. I sagen med Orango opgav virksomheden dog sagen, da den oprindelige ejer indbragte sagen for domstolene.
Nu har Domæneklagenævnet truffet afgørelse i en lignende strid, hvor et nyetableret (eller påtænkt etableret) firma gjorde krav på domænenavnet chokolade.dk.
Domænet blev tilsyneladende anvendt til viderestilling til andre hjemmesider, og indehaveren af domænenavnet valgte slet ikke at svare i sagen for domæneklagenævnet.
Det kom imidlertid alligevel frem under sagen, at domænenavnet tilhørte en af Europas største chokoladeproducenter. På baggrund af dette afgjorde nævnet, at indklagede havde en reel og beskyttelsesværdig interesse i domænenavnet, og klageren fik altså ikke held til at få overdraget domænenavnet til sig.
Afgørelsen kan ses som udtryk for, at ejeren af et domænenavns identitet spiller ind i vurderingen af, om man kan få lov at beholde sit domænenavn. Dette kan dog få den uheldige virkning, at der stilles større krav til små erhvervsdrivende og privatpersoners interesse i et domænenavn der f.eks. bruges til viderestilling til et andet domæne, end der stilles til de helt store spillere. Om det er tilfældet vil fremtidens fortolkning af “god domænenavnsskik” afgøre.
