Regeringsforslag: iværksætterselskaber afskaffes

Der er indgået en aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti om at afskaffe selskabsformen iværksætterselskaber. Samtidig sænkes kapitalkravet for anpartsselskaber til 40.000 kr.

Iværksætterselskabsformen blev skabt med det formål at styrke iværksætteriet, men denne selskabsform har ikke haft den ønskede effekt i erhvervslivet og er desværre i for mange tilfældet blevet brugt mod hensigten. Derfor har regeringen nu indgået en politisk aftale med Dansk Folkeparti om at afvikle selskabsformen iværksætterselskaber.

Samtidig sænkes kapitalkravet til anpartsselskaber fra 50.000 kr. til 40.000 kr., så kravet kommer mere på niveau med de øvrige skandinaviske lande. Hermed sikres det, at der fortsat er gode muligheder for at oprette selskaber.

Hvis loven træder i kraft, skal allerede eksisterende iværksætterselskaber inden for 2 år registreres om til anpartsselskaber med en kapital på min. 40.000 kr.

Advokatgruppen anbefaler nuværende ejere af iværksætterselskaber at søge rådgivning hos egen advokat med henblik på at være stillet bedst mulig, såfremt lovforslaget bliver vedtaget.

selskabsret advokat advokathjælp til oprette selskab opret cvr generationsskifte aarhus horsens fredericia
Gratis opkald
Få advokathjælp til din sag
Ja tak!