Har du også fået brev vedr. Popcorn Time?

OBS: Artiklen er mere end 1 år gammel – retstilstand, lovgivning m.v. kan være ændret.

En stor gruppe danske internetbrugere oplever i disse dage af få post med krav om betaling af erstatning/godtgørelse for angiveligt at have set ophavsretsbeskyttede film på tjenesten Popcorn Time.

Ophavsretshaveren har via sin advokat fået udleveret IP-adresserne på ejerne af de internetforbindelser hvorfra der på et givent tidspunkt er set film eller serier via tjenesten. Hvad det langt fra er alle der ved, så deler man selv de videoer man ser på Popcorn Time med de andre brugere af tjenesten, og dermed afsløres også IP-adressen som delingen foregår fra.

En IP-adresse er imidlertid ikke knyttet til en enkelt person, og hvis flere personer har adgang til samme internetforbindelse, kan man opleve sig uretmæssigt beskyldt for at have delt en film/serie man ikke har set. Ofte deles en internetforbindelse mellem en flerhed af personer, som så måske/måske ikke har gjort det som du nu er blevet konfronteret med. Det kunne f.eks. være naboer, børn, koner, mænd, kærester, samlevende, ansatte, gæster eller for dig ukendte folk der på en eller anden måde har kunnet logge på dit trådløst netværk.

Det er derfor ikke sikkert, at du skal betale den opkrævning du modtager: Det kommer altid an på de konkrete omstændigheder.

Hvis du er i tvivl om dine rettigheder, så anbefales det altid at du søger professionel bistand, og det gælder uanset om du er beskyldt for at krænke andres ophavsrettigheder, eller du oplever at andre har krænket dine.

Eva Kaya GDPR ret advokat
Gratis opkald
Få advokathjælp til din sag
Ja tak!