Hvad kan en advokat hjælpe med?

Herunder kan du finde en oversigt over de emner, som denne side berører. Hvis du har spørgsmål, så er du meget velkommen til at ringe til os på 70 10 13 30.

  1. Efter beslutningen om separation/skilsmisse
  2. Retssag

 

Efter beslutningen om separation/skilsmisse

En separation/skilsmisse forårsager ofte, at forholdet mellem parterne bliver meget anspændt. Således kan der hurtigt opstå problemer/misforståelser, hvis parterne ikke er enige om eksempelvis bodelingen, bopæl for børnene, børnebidrag mv.

Disse uenigheder kan hurtigt udvikle sig til meget store problemer og derved gøre skilsmissen meget ubehagelig.

Det kan derfor være en rigtig god ide, at man kontakter en advokat allerede ved beslutningen om separation/skilsmisse, idet man således i samråd med en advokat kan få skabt et overblik over, hvad der i forbindelse med skilsmissen skal tages stilling til,  så det hele forhåbentlig kan forløbe rimelig fredeligt.

Vi ser ofte, at en part eksempelvis starter med at skrive i skilsmisseansøgningen, at vedkommende gerne vil have ægtefællebidrag. Dette kan medføre,  at enhver vilje til samarbejde fra den anden part er væk. Her kunne det have været en god ide at have kontaktet en advokat inden, idet man så kunne få afklaret, om man overhovedet havde en rimelig chance for at få tilkendt ægtefællebidrag, og derved om det er strategisk klogt at angive dette i skilsmisseansøgningen.

 

Retssag

Hvis uenigheden vokser sig så stor, at det kræver rettens afgørelse, er det naturligvis en god ide at være repræsenteret af en advokat.

Er din personlige indkomst ved en ansøgning i 2024 under kr. 371.000 + kr. 64.000 for hvert hjemmeboende barn under 18 år, kan du få fri proces til en retssag om separation/skilsmisse og/eller sag om, hvem der skal have forældremyndigheden eller bopælen over fælles børn (2024-niveau).

Man bruger som hovedregel indkomsterne fra årsopgørelserne, og tallene er derfor ikke helt nye. Ved ansøgninger i perioden fra 1. december 2022 til 30. november 2024 er det årsopgørelsen fra 2022, der er gældende.

Rådgivning af Advokatgruppens specialister

Hos Advokatgruppen har vi dygtige advokater, som kan hjælpe dig med din separation og skilsmisse. Advokatgruppen har eksisteret siden 1987, og vi tror på, at ret skal være ligetil. Vi står klar til en gratis første samtale om dit behov for advokathjælp, og om hvordan vi bedst muligt kan hjælpe dig videre. Kontakt os i dag.

 

Katrine Borghesi Mogensen advokat testemente dødsbobehandling familieret
Gratis opkald
Få advokathjælp til din sag
Ja tak!