Arv

Når du afgår ved døden, vil din formue falde i arv efter dig. Ved udbetaling af arv, kan der blive pålagt to forskellige afgifter; boafgift og/eller tillægsafgift. Nogle arvinger slipper dog helt for at skulle betale noget.

Hvordan kan boafgiften blive lavere?

Der er ikke mange muligheder for at få reduceret boafgiften. Men der er nogle måder, hvor man kan udnytte reglerne og undgå afgiften for i hvert fald noget af den arv, man giver videre og jo egentlig allerede har betalt skat af én gang før. En mulighed er at give børn og børnebørn gaver, mens du er i live. Gaver, der har en samlet værdi, som ligger under 74.100 kr. (2024) årligt pr. barn er fritaget for afgifter

For et par år siden bidrog boafgiften med 4,5 milliard til statskassen. Men denne metode, hvor man giver gaver, er fuldstændig lovlig, og stadigt flere danskere gør brug af den.

Eksempel

En måde at gøre brug af denne undtagelse er, hvis du eksempelvis ejer en båd eller et sommerhus, som du gerne vil have, at dine børn arver. Lad os for eksemplets skyld sige, at båden eller sommerhuset har en værdi på 750.000 kr. Hvis dine børn skulle arve, skulle de altså betale 15 % af det beløb for at kunne overtage huset eller båden på en juridisk gyldig facon. Men hvis du er ude i god tid, kan du overdrage dine ting over en årrække, så dine børn eller dine andre nærmeste slipper for at skulle af med afgift. Du kan nemlig overdrage sommerhuset eller båden som en handel. Dermed kan du i stedet for at modtage penge for det, få et tilgodehavende på et gældsbrev. På den måde skylder dine børn dig med tiden 750.000 kr., men det beløb kan med årene blive nedskrevet ved hjælp af gaveafgiften på de 74.100 kr. (2024).

Behov for hjælp?

Har du spørgsmål til din arv, så er du altid meget velkommen til at kontakte os. Vi sidder klar til at rådgive dig på telefon eller mail. Udfyld kontakt formularen, og så ringer vi til dig.

skilsmisseadvokat mediator advokathjælp aarhus horsens fredericia forældremyndighed advokat
Gratis opkald
Få advokathjælp til din sag
Ja tak!