Graviditet

Lad os tage en uforpligtende snak om din situation.
Ring til os på 70 10 13 30.

Graviditet

Din retstilling ved graviditet er som udgangspunkt reguleret af barselsloven, herunder hvad du har ret til af fravær både før og efter fødsel samt din ret til barselsdagpenge. Ellers afhænger forholdet i høj grad af, hvad der konkret er aftalt, om ansættelsesforholdet er omfattet af funktionærloven, kollektive overenskomster, m.v.

Er du i tvivl om din ret til barsels- og forældreorlov? Hvis du skal være mor, har du ret til 4 ugers graviditetsorlov forud for terminsdato og 14 ugers barselsorlov efter fødslen. Desuden har du ret til 32 ugers forældreorlov, der begynder efter afholdelse af barselsorloven. Din forældreorlov kan forlænges med 8 eller 14 uger.

Husk at

  • Du senest 3 måneder før forventet terminsdato skal oplyse din arbejdsgiver om graviditeten
  • Du skal oplyse din arbejdsgiver om, hvornår du forventer at holde orlov
  • Du senest 8 uger efter fødsel skal give din arbejdsgiver besked om, hvornår du forventer at genoptage dit arbejde

Hvis du skal være far eller med mor har du ret til at afholde 14 dages barselsorlov efter fødslen, nemlig den såkaldte fædreorlov. Du har ligesom moren ret til 32 ugers forældreorlov, som kan forlænges med 8 eller 14 uger.

Husk at du 4 uger før forventet påbegyndt fædreorlov skal meddele din arbejdsgiver om

  • Fraværet
  • Længden af fraværet

Det betyder, at begge forældre har ret til 32 ugers forældreorlov, samlet 64 uger, men alene er berettiget til barselsdagpenge i 32 af dem.

Hvis du er i tvivl om din ret til løn under barsel eller barselsdagpenge, står vi klar til at hjælpe dig! Vi rådgiver funktionærer, timelønnede og andre arbejdstagere. Dette har særlig betydning for, hvorvidt du er berettiget til løn under barsel. Det afhænger således af indholdet i din ansættelseskontrakt eller overenskomst.

Har du brug for hjælp?

Hos Advokatgruppen står vores specialister klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål om dine rettigheder under graviditet. Kontakt os på 70 10 13 30 og få en gratis vurdering af din sag.